Wednesday , 1 May 2024

Χωρίς τουαλέτα(!) το τελωνείο Κομοτηνής

Του Γ.Κατσιάνη

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στο τελωνείο Κομοτηνής όταν αυτοκινητιστές παραλίγο να έρθουν στα χέρια με τελωνειακούς υπαλλήλους για την έλλειψη…τουαλέτας!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό αποκαλύπτει με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

“Συνάδελφοι αυτοκινητιστές που ταξίδευαν στο εξωτερικό κατόπιν παραμονής τους στον τελωνειακό χώρο της Κομοτηνής, αναγκάστηκαν να διαπληκτιστούν με υπάλληλο και ακολούθως με τον διευθυντή του συγκεκριμένου τελωνείου προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την μοναδική τουαλέτα του τελωνείου, η οποία ήταν κλειδωμένη και όπως ανέφεραν, χρησιμοποιείται μόνο από τους τελωνειακούς υπαλλήλους και όχι από το κοινό και να πάνε να βρουν αλλού τουαλέτα”, τονίζεται μεταξύ άλλων, στην σχετική επιστολή της ΟΦΑΕ.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία καλεί τον κ. Θεοχάρη να επιληφθεί του θέματος και να ελεγχθεί εάν και σε άλλα τελωνεία της χώρας μας δεν διαθέτουν τουαλέτα για δημόσια χρήση.

“Δεδομένου ότι το τελωνείο Κομοτηνής είναι ένας δημόσιος χώρος από τον οποίο διέρχονται καθημερινά αρκετά φορτηγά οχήματα Δ.Χ. ελληνικά και τρίτων χωρών, θεωρείται απαράδεκτο αν όχι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας να μην υπάρχει χώρος υγιεινής για το κοινό σε ένα δημόσιο χώρο. Επιπλέον δεν τιμά την χώρα μας δίνοντας μια πολύ άσχημη εντύπωση προς τους ξένους αυτοκινητιστές ως μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει προβλέψει κάτι που σε όλες τις άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο για τους πολίτες της”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΦΑΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *