Friday , 29 March 2024

Χ.Θεοχάρης: Δεν θα αυξηθούν οι πληρότητες στα πλοία

Δεν θα γίνει τελικά αύξηση της πληρότητας στα πλοία, λόγω αρνητικής σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργό Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων απέρριψε το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των πλοίων, τα οποία ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, επισημαίνοντας ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν φτάσει στα όρια τους, αλλά η Επιτροπή είναι αυστηρή, ενώ για την κρουαζιέρα τόνισε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου με ανοιχτό πρωτόκολλο, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό γίνεται ως “επένδυση για του χρόνου”.

Ερωτηθείς, επίσης, για το θέμα-αίτημα της υπαγωγής των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως διερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν στο πρόγραμμα των 534 ευρώ.

Β.Κικίλιας

«Δεν καταλαβαίνω, χρειάζεται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές;» διερωτήθηκε από την πλευρά του σχετικά με τη χρήση της υγειονομικής μάσκας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσερχόμενος στη Βουλή όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

«Τρία απλά πράγματα: φοράμε τις μάσκες μας, πλένουμε τα χέρια μας και κρατάμε τις αποστάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Όταν σε εξωτερικούς χώρους δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις, φοράμε και εκεί μάσκες.

Είναι θέμα φιλότιμου και ατομικής προσπάθειας, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε τόσο καλά όπως τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα» τόνισε ο υπουργός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *