Saturday , 27 April 2024

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη από κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου

Του Γ.Κατσιάνη

Όταν μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη, τα λόγια είναι περιττά.

Ο λόγος για την Hurricane Electric, το μεγαλύτερο παγκοσμίως IPv6 (σ.σ. η πιο πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου Internet (IP), του βασικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας πάνω στο οποίο έχει χτιστεί το διαδίκτυο)-native Internet backbone που αποκτά το δεύτερο σημείο παρουσίας της (PoP) στην Ελλάδα στο Balkan Gate Thessaloniki της Lancom.

Τα οφέλη

Οι πελάτες και οι οργανισμοί της νότιας Ευρώπης θα έχουν στο εξής πληθώρα νέων επιλογών συνδεσιμότητας και πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο IPv4 και IPv6 της Hurricane Electric μέσω θυρών 100GE (100 Gigabit Ethernet), 10GE (10 Gigabit Ethernet) και GigE (1 Gigabit Ethernet).

Επιπλέον, οι πελάτες της Lancom θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν IP traffic με το παγκόσμιο δίκτυο της Hurricane Electric, το οποίο προσφέρει πάνω από 30.000 BGP sessions με πάνω από 10.000 διαφορετικά δίκτυα μέσω 310 κύριων σημείων ανταλλαγής και χιλιάδων θυρών πελατών και ιδιωτικών συνδέσεων.

“Ως κύριο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο στην περιοχή, η πλούσια ιστορία και η στρατηγική τοποθεσία της Θεσσαλονίκης την καθιστούν ιδανικό προορισμό για την επέκταση του δικτύου μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε τις υπηρεσίες μας πιο κοντά στις επιχειρήσεις και στις κοινότητες σε αυτή τη δυναμική περιοχή του κόσμου”, δήλωσε ο πρόεδρος της Hurricane Electric, Mike Leber.

“Αυτή η κίνηση (σ.σ. της Hurricane Electric) όχι μόνο ενισχύει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας της περιοχής, αλλά επίσης υπογραμμίζει τον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακό κέντρο των Βαλκανίων”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom, Γιώργος Νώλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *