Tuesday , 23 April 2024

«Ψυγείο» η Ελλάδα, -16,2 βαθμοί η χαμηλότερη θερμοκρασία στα βόρεια- Χιόνια σε ανατολικά και νότια της χώρας

Ήλιος με δόντια στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να «παγώνει» στους -3 βαθμούς Κελσίου τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη. Αρνητικές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Στους -16,2 βαθμούς …πάγωσε ο υδράργυρος στο Σέλι, στον Άγιο Παύλο Ημαθίας η θερμοκρασία έπεσε στους -14, 1 βαθμούς, στο Περτούλι Τρικάλων στους -13,4 βαθμούς, στο Οχυρό Νευροκοπίου στους -13,2 βαθμούς, στο Νευροκόπι και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας στους -`12, 7 βαθμούς στο Μεσόβουνο Κοζάνης στους -12, 4 βαθμούς και στο Βορικό Φλώρινας στους -12,1 βαθμούς. Και σήμερα η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 και 51 από και προς Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Τα σχολεία
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών με απόφαση των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας άρχισαν σήμερα, Τετάρτη 8/2, τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα. Επίσης στο δήμο Πρεσπών τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των μαθητών, στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Εορδαίας τα μαθήματα άρχισαν στις 9:15 το πρωί. Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15 το βράδυ.


Στις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης
Λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη με διευρυμένο ωράριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές του δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία σε άστεγους έως και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, λόγω παράτασης του ψύχους.
Συγκεκριμένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι παρακάτω χώροι:

  • Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13, τηλ. 2310-528811), από τις 17.00 μ.μ. έως την επόμενη ημέρα στις 09.00 π.μ.
  • Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 6937690432), όλο το εικοσιτετράωρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *