Friday , 29 March 2024

Ωραιόκαστρο: Διεθνής συνάντηση μαθητών για την κλιματική αλλαγή

«Κλιματική Αλλαγή – Απειλή ή πρόκληση;» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/5) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο συνεδριακό κέντρο του ICBS, στο Ωραιόκαστρο.

Στη διεθνή αυτή συνάντηση μαθητών και εκπαιδευικών για την κλιματική αλλαγή, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου «Βe informed about climate change, be prepared» (etwinning project) και «Effects of Human Activities on Natural Disasters» (erasmus+ project) σε συνεργασία με άλλα σχολεία από Ελλάδα και Ευρώπη.

Συνολικά επτά σχολεία συμμετείχαν τα τελευταία τρία χρόνια στο πρόγραμμα Erasmus+ και 20 σχολεία το τρέχον σχολικό έτος στο πρόγραμμα etwinning. Τον συντονισμό στο πρόγραμμα etwinning είχε το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου που πρωτοστατεί με τους καθηγητές του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα το συγκεκριμένο ΓΕΛ -με συντονιστή τον εκπαιδευτικό -βιολόγο, Γιώργο Χατζηγεωργίου- συμμετέχει στην ομάδα των 20 σχολείων από την Ελλάδα και την Ευρώπη με στόχο τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και των φυσικών καταστροφών. Επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ “effects of Human activities on Natural Disasters”.

Ο εκπαιδευτικός- βιολόγος, Γιώργος Χατζηγεωργίου

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σχολείων (εκπαιδευτικοί και μαθητές) από σχολεία από τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Ελλάδα και το Reunion Island (Γαλλία). Παρουσιάστηκαν οι δράσεις των σχολείων που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση αλλά και των σχολείων που δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν αφού στο πρόγραμμα etwinning δεν υπάρχει χρηματοδότηση, μέσω αποστολής υλικού (βίντεο ή παρουσιάσεων).

Η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Κωνσταντίνα Σαρανταυγά και οι παιδαγωγικές ομάδες των προγραμμάτων ευχαρίστησαν όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στην ημερίδα, καθώς και τον αναπληρωτή καθηγητή του Γεωλογικού Τμήματος κ Αλέξανδρο Χατζηπέτρο για την εξαιρετική εισήγησή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *