Friday , 3 May 2024

«Όχι» του υπουργείου Μεταφορών στην καταβολή ειδικής επιδότησης στους ιδιοκτήτες ταξί

Του Γ. Κατσιάνη

«Φρένο» στο θέμα της καταβολής ειδικής επιδότησης στους ιδιοκτήτες ταξί, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν ως προς τον ανώτατο αριθμό των επιβατών, την περίοδο της πανδημίας, βάζει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή η καταβολή ειδικής επιδότησης «στα πρότυπα ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ».

«Όσον αφορά στο ερώτημα της ειδικής επιδότησης στα πρότυπα ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ, όπου επιβλήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας, περιορισμοί, ως προς τον ανώτατο αριθμό επιβατών και γι’ αυτό επιδοτήθηκαν την απώλεια αυτών των θέσεων. Στα ΤΑΞΙ το πληρωτέο χρηματικό ποσό για μεταφορά με ΤΑΞΙ, προκύπτει από την ένδειξη του ταξίμετρου και όχι από τον αριθμό των επιβατών», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επιπλέον, τόνισε ότι  ο κλάδος των ταξί έχει ενισχυθεί συνολικά με περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Ειδικότερα, 72 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί σε 59.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μέσα από την πρόβλεψη της επιστρεπτέας προκαταβολής, άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και πάνω από 22 εκατομμύρια δόθηκαν σε ένα σημαντικό αριθμό εργαζόμενων οδηγών ταξί, για την ακρίβεια 8.281, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι οποίοι βρέθηκαν σε αναστολή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *