Tuesday , 19 March 2024

«Όχι» των εφοριακών στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Μετά τους υγειονομικούς και οι εφοριακοί εκφράζουν την αντίθεση τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με την οποία προβλέπεται αναστολή εργασίας για όσους δεν συμμορφωθούν με το συγκεκριμένο μέτρο.

Με ανακοίνωση της, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) τονίζει ότι «τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο δημόσιο και όλων των πολιτών».

Μάλιστα,  απευθύνει έκκληση «προς όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της πανδημίας, εφόσον βεβαίως το επιτρέπει η προσωπική ιατρική τους κατάσταση».

Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΔΟΥ απορρίπτει «τον εκφοβισμό (για αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων) και την στοχοποίηση όλων των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και είναι αναγκασμένοι να εκτίθενται σε επαφή με το κοινό εξυπηρετώντας τους φορολογούμενους πολίτες».

«Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Καταδικάζουμε τη λήψη κάθε μέτρου ακραίας μορφής και τιμωρητικού χαρακτήρα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *