Thursday , 25 April 2024

«Όχι» των εφοριακών στη συγχώνευση της Δ’ με την ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού

Την αντίθεση του στη συγχώνευση της Δ’ με την ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για υγειονομικούς λόγους, εκφράζει ο σύλλογος εφοριακών νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής.                                                                                                                               

Με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο σύλλογος μεταφέρει τις θέσεις των εφοριακών της ΣΤ’ ΔΟΥ, οι οποίοι τονίζουν πως «με την επικείμενη συγχώνευση δεν διασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των συναλλασσομένων αλλά και η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, δεδομένου των προβλημάτων που προκύπτουν από την χωροταξική διάταξη του κτιρίου και από την στενότητα του χώρου».                                                                                                                                  

«Την συγκεκριμένη μάλιστα στιγμή που παρατηρείται σε όλη την επικράτεια και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, ζητάμε την ματαίωση της συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης με την Δ.Ο.Υ. Δ΄ Θεσσαλονίκης», επισημαίνει ο σύλλογος και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει στη συγχώνευση και των υπόλοιπων εφοριών που έχουν προγραμματιστεί για φέτος στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, η συγχώνευση της Δ’ με την ΣΤ’ ΔΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου ενώ προβλέπονται επίσης οι συγχωνεύσεις της Α’ με την ΔΟΥ Ιωνίας και της Η’ με την ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *