Tuesday , 23 April 2024

«Καθαρό νερό για όλους» υποσχέθηκε από τον Μονόλοφο ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης- Στις προτεραιότητές του και η φροντίδα και ανάδειξη όλων των κοινοτήτων του δήμου

Για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ποσότητας και της ποιότητας νερού που αντιμετωπίζουν σήμερα εκατοντάδες οικογένειες σε αρκετές περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης από τον Μονόλοφο, τον πέμπτο «σταθμό» της «Πορείας του προς τη Νίκη» ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η λήψη μέτρων στα αντλιοστάσια ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού. Καθαρό νερό για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (14/5) στους κατοίκους του Μονολόφου και δίνοντας απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι ίδιοι στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη».

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολυχρονίδης στο θέμα των λατομείων υπογραμμίζοντας πως «αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα και δυναμικά δύσκολα θα ανατραπεί η απόφαση για λειτουργία νέων λατομείων η οποία έχει αναβληθεί προσωρινά». Ισχυρό «όπλο» στον αγώνα για οριστική ματαίωση των σχεδίων για τα λατομεία μπορούν να αποτελέσουν, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, τα παγκοσμίου ενδιαφέροντος οχυρωματικά έργα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν κατασκευαστεί στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου και τα οποία πρέπει να προστατευτούν ως ιστορικά μνημεία. «Η προστασία του ορεινού όγκου είναι για μας προτεραιότητα, καθώς το βουνό ενώνει όλες τις κοινότητες και μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του δήμου μας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» δεσμεύτηκε για τα έργα που μπορεί να υλοποιήσει άμεσα ως δήμαρχος στον Μονόλοφο και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην Περιφέρεια για θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως οι παρεμβάσεις (φωτισμός, διαγράμμιση κλπ) στον κόμβο του Δρυμού, καθώς και η συντήρηση και φροντίδα του οδικού δικτύου και ειδικότερα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –Κιλκίς.

Στις άμεσες προτεραιότητες τού κ. Πολυχρονίδη είναι, επίσης, η συντήρηση των αγροτικών δρόμων η οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνεται μία με δύο φορές το χρόνο, η βελτίωση της καθημερινότητας με παρεμβάσεις που θεωρητικά είναι αυτονόητες (από τις διαγραμμίσεις πεζών, τη φροντίδα των εισόδων, των δρόμων και των πλατειών, τον καθαρισμό των δημόσιων και εγκαταλελειμμένων οικοπέδων μέχρι τη σύνδεση του σχολείου με τριφασικό ρεύμα), αλλά δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα της απερχόμενης διοίκησης την πενταετία που πέρασε.

Ακόμη, ο κ. Πολυχρονίδης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας στον Μονόλοφο, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού και τη μείωση του ενεργειακού κόστους μέσα από την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «περνά» και η μείωση των δημοτικών τελών την οποία ζητούν οι δημότες. Όσον αφορά δε στο χρονοδιάγραμμα της μείωσης των δημοτικών τελών στην οποία θα προχωρήσει η διοίκησή του ο κ. Πολυχρονίδης επανέλαβε πως θα αυτό καθοριστεί όταν ο ίδιος θα έχει στα χέρια του, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, την πλήρη αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων του δήμου.

Ακόμη ο κ. Πολυχρονίδης διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Μονολόφου πως στα άμεσα σχέδιά του είναι η λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, ενώ επανέλαβε την απόφασή του για μόνιμη τακτική ετήσια επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Επίσης υπογράμμισε ότι θα δώσει έμφαση στην καθαριότητα προαναγγέλλοντας δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, για υιοθέτηση της κομποστοποίησης, για αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και για επαναφορά του παλαιού καθεστώτος με την τοποθέτηση ατομικών κάδων απορριμμάτων όχι μόνο στον Μονόλοφο, αλλά και στους υπόλοιπους περιφερειακούς οικισμούς, καθώς και στο κέντρο του δήμου Ωραιοκάστρου. Επίσης περιέγραψε το σχέδιό του για την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία για τη διαδημοτική συνεργασία στο συγκεκριμένο θέμα.

«Θέλουμε όλες οι κοινότητες του δήμου μας να δίνουν μια όμορφη εικόνα στον επισκέπτη, αλλά και στους κατοίκους οι οποίοι ζουν εδώ και σήμερα αισθάνονται πως τα χωριά τους είναι εγκαταλελειμμένα. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα. Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται δεν κοστίζουν. Απλώς πρέπει κάποιος να νοιαστεί γι’ αυτές και να τις προχωρήσει. Και εμείς και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε», είπε ο κ. Πολυχρονίδης και παρουσίασε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Σάββα Γραμματόπουλο ο οποίος κατάγεται από τον Μονόλοφο και τον Χρήστο Κατσαρώνα από το Πετρωτό. Και οι δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη λίστα του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας μαζί με τους: Δούμπαλα Κυριάκο, Μενεξέ Αλεξανδρίδου Μαρία, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Συμεωνίδου Μαρία, Τσαλίδη Γιώργο, Χρυσοχόου Ιωάννη. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από τον Μονόλοφο ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, η Νεοχωρούδα Ν. Φιλαδέλφεια και ο Πεντάλοφος.

Σήμερα Τετάρτη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Η «Πορεία προς τη Νίκη» με σύνθημα η «Νέα Δημαρχία στο Πλευρό σας» συνεχίζεται για τον Ανέστη Πολυχρονίδη με επόμενους σταθμούς τον Πεντάλοφο (το Σάββατο 18/5 στις 9.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου), τη Νεοχωρούδα (την Τρίτη 21/5 στις 8 μμ στην πλατεία ή στο πνευματικό κέντρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) και τον Δρυμό (την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ σήμερα Τετάρτη (15/5), στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο κτίριο «Παύλος Μελάς», στο Παλαιόκαστρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *