Monday , 28 November 2022

18 μοτοσυκλέτες δώρισε ο ΟΛΘ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρέλαβε σήμερα ως δωρεά, από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Προβλήτα Νο1, δέκα οκτώ δίκυκλες μοτοσυκλέτες. Τα οχήματα αυτά πρόκειται να προστεθούν στο στόλο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στην Ομάδα Ζ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των δικυκλιστών αστυνομικών.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, μιλώντας στην τελετή, επισήμανε: “Σήμερα είναι μια μεγάλη, εξαιρετική ημέρα για το Λιμάνι και την πόλη μας καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και μας προστατεύουν” και πρόσθεσε: “Θέλουμε η πόλη μας, ο κόσμος μας, οι πολίτες μας να έχουν το αίσθημα της ασφαλείας και να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές”.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του, που αναγνώστηκε, τόνισε : “Η σημερινή δωρεά αποτελεί αναγνώριση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στους πολίτες και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μία «ανταμοιβή», παρότι υλική, πρώτα και κύρια ηθική! Οι 18 νέες μοτοσυκλέτες θα πιάσουν τόπο. Είναι σε καλά χέρια. Στα χέρια των Ελλήνων Αστυνομικών που υπηρετούν την πατρίδα. Πιστοί στο καθήκον της ασφάλειας του πολίτη.»

Στη συνέχεια ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος, Χρήστος Μπουλούμπασης,  αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη του, καθώς η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη του έργου και της προσφοράς του και διαβεβαίωσε πως η χρήση και η αξιοποίηση των δικύκλων μηχανών θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη.

Από την πλευρά του, ο αστυνόμος Α’, επικεφαλής της Ομάδας Ζ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γεωργίτσης τόνισε: “Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Χαιρετίζουμε την ανιδιοτελή προσφορά της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία προσέφερε 18 σύγχρονες δίκυκλες μηχανές για να καλυφθούν οι ανάγκες της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Ομάδας Ζ. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και μεγάλη πορεία στην πρόληψη της εγκληματικότητας. Δεσμευόμαστε όλοι οι άνδρες και η μία γυναίκα που έχουμε στην ομάδα μας, ότι η προσφορά αυτή θα ανταποκριθεί στο μέγιστο προς τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια για όλους”.

Η μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στην Ομάδα Ζ, αρχιφύλακας Ευαγγελία Καρακώστα, σημείωσε πως “σίγουρα, όταν έχουμε καινούργιο υλικό για εμάς, είναι σημαντικό και θα διευκολύνει παρά πολύ το έργο μας. Όλοι οι συνάδελφοί μου κάνουν το αδύνατο δυνατό για να είμαι ακριβώς το ίδιο με αυτούς. Είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα, όταν είσαι στον δρόμο, αντιμετωπίζεις τους ίδιους κινδύνους”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Μωυσίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Α/Δ Απόστολος Χαβδούλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Α/Δ Κωνσταντίνος Αθανασάκος και ανώτεροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *