Thursday , 25 April 2024

Κώστας Καραμανλής:«Οι Έλληνες έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας”

Του Γ.Κατσιάνη

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στην πορεία για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έστειλε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στην δημόσια τοποθέτηση του, μετά από χρόνια, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως σήμερα η κοινωνία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, στήριξη.

«Οι Έλληνες έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με αυτοδυναμία», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στην διαχρονική σχέση της ΝΔ με την κοινωνία, σημείωσε πως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι η ΝΔ πρωταγωνιστεί εδώ και 45 χρόνια στο δημόσιο βίο της χώρας.

«Έγινε γιατί ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας και την στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παρά τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, «η ΝΔ παραμένει συνεπής στις θεμελιώδεις αξίες της».

Ο κ. Καραμανλής τάχτηκε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, τονίζοντας πως η ΝΔ ήταν αυτή που «το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 που κράτησε την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον».

Σχετικά με την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η χώρα μας δεν αποδέχεται «απειλές και εκφοβισμούς» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «επιστρέφουν στον αποστολέα. Εμείς μία φανέλα φοράμε, είναι η φανέλα της Ελλάδας».

Τέλος, επικρότησε την αρνητική στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε «το κεκτημένο (βέτο της Ελλάδας στην ένταξη των Σκοπίων) του 2008, στο Βουκουρέστι. Έπρεπε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *