Friday , 19 April 2024

Λουκέτο στα καταστήματά τους βάζουν οι εστιάτορες

Οι εστιάτορες βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενο lockdown του κλάδου εφόσον χρειαστεί.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου: “προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας.Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας”.

Το ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ ζητά μεταξύ άλλων: Απαλλαγή των επιχειρήσεων του έτους 2020 από Δημοτικά τέλη, Δημοτικό Φόρο, τέλη κοινόχρηστων χώρων κ.α, μείωση των ενοικίων εστίασης στο ίδιο ποσοστό % που θα μειωθεί το δικαίωμα χρήσης του χώρου, μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ, κάτι που βασίζεται άλλωστε σε προεκλογικές εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης, επιδότηση όλων των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από 12/3 έως το τέλος του έτους, αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων σε όλους τους Ο.Τ.Α. για τους επόμενους επτά (7) μήνες χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων, κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *