Saturday , 4 May 2024

FM100: 21 αφιερωματικές εκπομπές για το ‘21

Πρεμιέρα στις 09:00πμ κάνει αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 η σειρά θεματικών εκπομπών αφιερωμένων στην Επανάσταση του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

«Λόγος περί Ελευθερίας – Επιστρέφοντας στο ΄21»

Μια σειρά ωριαίων ραδιοφωνικών αφιερωμάτων στα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δημιούργησε η Ελληνική Επανάσταση. Από την προετοιμασία και την πρόσληψη της επαναστατικής ιδέας, μέχρι την έκρηξη, τις μεγάλες μάχες και τους μεγάλους κινδύνους. Και από τις προεπαναστατικές κοινωνικές συνθήκες, μέχρι τις αμφιλεγόμενες καταγραφές του Αγώνα και τη νοηματοδότησή του.


Σε κάθε εκπομπή θα αναπτύσσεται ένα θέμα, θα καταγράφονται οι οπτικές και θα ξεδιπλώνονται οι ιστορικές αποτιμήσεις, με οδηγό πάντοτε τη φράση «η αμεροληψία είναι ένα όνειρο, η ειλικρίνεια καθήκον». Οι εκπομπές θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή 09.00 – 10.00, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Τάσου Ρέτζιου. Τη μουσική επιμελείται η ραδιοφωνική παραγωγός Ζωή Αγαθοπούλου. Συμμετέχουν με παρεμβάσεις και επισημάνσεις τους Έλληνες ιστορικοί και συγγραφείς.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής: Λόγος περί Ελευθερίας – Επιστρέφοντας στο ’21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *