Friday , 12 July 2024

4th Fur Shopping Festival: Εμπορικοί επισκέπτες από 24 χώρες έδωσαν το “παρών” στη γιορτή της γούνας και της Καστοριάς

Εμπορικοί επισκέπτες από 24 χώρες  (πλην της Ελλάδος) έδωσαν φέτος το «παρών» στο 4th Fur Shopping Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή 70 εκθετών εκ των σημαντικότερων της ελληνικής βιομηχανίας γούνας.

Ο κύριος όγκος των επισκεπτών προήλθε από τη Ρωσία (58,48%) και κατά δεύτερο λόγο από την Ουκρανία (12,46%), ενώ σημαντική ήταν η παρουσία αγοραστών από την Ρουμανία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Αρμενία. Αγοραστές γούνας ήρθαν επίσης από την Αλβανία, τον Καναδά, την Τσεχία, την Κροατία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Σκόπια, Πολωνία, Μολδαβία, Σλοβενία, Ισπανία και Η.Π.Α.

Η μεγάλη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας ενδυμάτων και αξεσουάρ από γούνα, άλλωστε, που υπήρχαν στα καλαίσθητα περίπτερα των εκθετών κέντρισε το ενδιαφέρον τους, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν επιτόπιες αγορές και παραγγελίες  εν όψει της χειμερινής σεζόν.

«Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία στους γουνοποιούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους είτε σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων, είτε σε επίπεδο παραγγελιών, σε μία χρονιά που ίσως είναι η δυσκολότερη για τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταφέραμε να προσελκύσουμε επισκέπτες από 24 χώρες και να αναδείξουμε την ποιότητα των ελληνικών γουναρικών μέσα από ένα εκθεσιακό γεγονός που δεν έχει άλλο στόχο παρά να στηρίξει τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις σε μία περίοδο ουσιαστικά «νεκρή» από πλευράς πωλήσεων», τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Αποστόλης Τσούκας.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν οι τέσσερις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο εντός του Εκθεσιακού Κέντρου, με στόχο την ανάδειξη των δημιουργιών των Ελλήνων γουνοποιών. Τα Fashion Show, παρακολούθησε μεταξύ άλλων η Fashion Influencer Στέλλα Μουγκαλιάν, που δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από τις πανέμορφες γούνες όσο και από τη διοργάνωση του FSF.

Το 4ο FSF επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, τον οποίο συνόδευε η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΥΠΕΞ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το branding και την εξωστρέφεια των γουνοποιητικών επιχειρήσεων με τη διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, του δημάρχου Καστοριάς και πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Γιάννη Κορεντσίδη, φορέων της γούνας και του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ παρούσα, επίσης, ήταν η διευθύντρια του ENTERPISE GREECE κ. Αντέλα Στεργίου.

Ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ., αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον τους, έθεσε στον κ. Δημητριάδη χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σε θέματα εξαγωγών και προώθησης των προϊόντων γούνας, ζητώντας την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Το «παρών» στο FSF έδωσαν επίσης οι δύο βουλευτές του νομού Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, και οι αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Σαββόπουλος, Κάλι Κυριακίδου και Γιώργος Βαβλιάρας, στο πλαίσιο του Αγιασμού που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Το  Fur Shopping Festival διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ Χρυσός Χορηγός ήταν το Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων SAGA. Τη διοργάνωση υποστήριξαν και φέτος οι Δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *