Tuesday , 30 April 2024

Διεθνής διάκριση για ομάδα φοιτητών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ – Στον διεθνή διαγωνισμό CFA

Σημαντική διεθνή διάκριση πέτυχε ομάδα πέντε φοιτητών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα φοιτητών διαγωνίζεται στους Τελικούς της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του μεγάλου διεθνούς ετήσιου διαγωνισμού CFA Research Challenge του CFA Institute για φοιτητές χρηματοοικονομικών σπουδών, μαζί με άλλα πέντε Πανεπιστήμια της εν λόγω περιοχής. Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις 28 Απριλίου 2022 και προκρίνονται δύο από τα έξι Πανεπιστήμια στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου συμμετέχουν συνολικά έξι ομάδες.

“Υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες για μια πρόκριση και αναμένουμε μια παγκόσμια πρόκριση, που όχι μόνο θα προσδώσει κύρος και ευκαιρίες στα μέλη της ομάδας μας, αλλά θα πλασάρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου”, επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας, την οποία απαρτίζουν οι Χρήστος Θωμόπουλος, Παναγιώτα Γιαννακοπούλου, Γεώργιος Κελεπούρης, Ιωάννης Κασίμης και Συμεών Σακελλάρης, όλοι τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται ο κ.Συμεών Παπαδόπουλος, Καθηγητής του ίδιου τμήματος σε ρόλο επιβλέποντα και ο κ. Κυριάκος Τσακιρίδης, CFA Charterholder ως Μέντορας της ομάδας.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ξεκίνησε τις διεργασίες και την προετοιμασία της στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά από τέσσερις μήνες σκληρής και αποδοτικής δουλείας η ομάδα προετοιμάστηκε για τον τοπικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 26/02/2022 και κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά σε εθνικό επίπεδο. Κατόπιν κατάκτησης της πρώτης θέσης σε Πανελλήνιο επίπεδο, η ομάδα προχώρησε σε διεθνές επίπεδο καθώς κλήθηκε να διαγωνιστεί με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με υψηλό υπόβαθρο και κύρος. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών από άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ μέλη της ίδιας ομάδας αποτελούν προπτυχιακοί φοιτητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *