Tuesday , 30 April 2024

Γιώργος Φίλης: «Η Άγκυρα ακολουθεί τη θεωρία του ζωτικού χώρου που υιοθέτησε η ναζιστική Γερμανία»

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι θα έχουμε επανάληψη του θερμού καλοκαιριού του 2020 στο Αιγαίο, εξέφρασε ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV100 ο κ. Φίλης τόνισε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων της.

«Θεωρώ ότι θα επικεντρωθεί κατά βάση στη Συρία. Αν δεν υπάρξει εισβολή στη Συρία, τότε η οργή της Άγκυρας θα στραφεί προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε επανάληψη της κατάστασης του καλοκαιριού του 2020», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και τόνισε ότι η Άγκυρα ακολουθεί τη θεωρία του ζωτικού χώρου που υιοθέτησε η ναζιστική Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Πρέπει να καταδείξουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας την επικινδυνότητα της Τουρκίας για την παγκόσμια ειρήνη. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι σου λένε ότι υπάρχει μια Τουρκία εκτός των συνόρων και εμείς πρέπει να πάμε να την ελέγξουμε. Δηλαδή, που υπάρχει η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα; Στο κέντρο του Αιγαίου, στη Χίο, στην Ψέριμο; Είναι κατανοητό πλέον απ’ όλους μας όλων αυτών που λένε οι Τούρκοι και η κρισιμότητα της κατάστασης που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *