Tuesday , 30 April 2024

Γ.Οικονόμου:”Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη Θεσ/νίκη” – “Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη η μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη”

Τα μεγάλα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη και οι κοινές πρωτοβουλίες της πολιτείας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη λύση των προβλημάτων, όπως επίσης και το τουριστικό πρόγραμμα της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

“Αποδείχτηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη τα τρία τελευταία χρόνια” δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις πυρκαγιές, ο κ.Οικονόμου επισήμανε πως είναι βελτιωμένη η εικόνα αλλά και πως συνεχίζεται η μάχη και η πλήρης κατάσβεση δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι αυξημένο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσα σε σχέση με πέρσι καθώς και το νέο μοντέλο συντονισμού που υπάρχει φέτος. “Είναι βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με πέρσι, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και δύσκολο δρόμο. Θα συνεχίσουμε με σχέδιο την προσπάθεια για καλύτερη αντιμετώπιση πυρκαγιών” συμπλήρωσε σχετικά

Ενέργεια

Για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τις στοχευμένες προσπάθειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε πως αποτελεί μονόδρομο η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα, ο πρωθυπουργός επιμένει στις προτάσεις του στην Ε.Ε., στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας έγινε δεκτή η ελληνική πρόταση και έτσι ο υπολογισμός μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα γίνεται με βάσει την περσινή κατανάλωση και όχι την πενταετία, όπως ισχύει για την υπόλοιπη Ε.Ε.

Για τη μήνυση Ανδρουλάκη

Αναφερόμενος στην μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως “από την πρώτη στιγμή που την κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τοποθετηθήκαμε καθαρά. Θυμίζω την δήλωσή μου, ότι επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να δοθούν απαντήσεις και η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα. Επιδιώκουμε, απαιτούμε και θα συνδράμουμε η έρευνα που διεξάγεται να καταλήξει σύντομα σε συμπέρασμα. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τέτοιου είδους λογισμικά. Όσοι προσπαθούν να δώσουν διαστάσεις συνωμοσίας για να κατασυκοφαντήσουν την κυβέρνηση να πω τα εξής. Ήδη από το 2018 αναφέρονται περιστατικά παρακολουθήσεων σε 45 χώρες του κόσμου ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα με ένα περιστατικό. Η Ε.Ε. εντόπισε στοιχεία παρακολούθησης στο τηλέφωνο του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ρέιντερς. Καταγράφονται απόπειρες ή και παρακολουθήσεις για τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Εντουάρτ Φιλίπ, αξιωματούχους του ΥΠΕΞ της Φινλανδίας. Η κ. Καϊλή είπε ότι είχε το ίδιο θέμα στο κινητό. Το ίδιο και ευρωβουλευτές άλλων χωρών. Όταν λοιπόν το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν ο επίτροπος της ΕΕ, ευρωβουλευτές, Γάλλοι πολιτικοί καταλαβαίνει κανείς ότι η διάσταση του προβλήματος είναι παγκόσμια και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θέλουν να υπονοήσουν ορισμένοι. Οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις που θα αυξήσουν τα επίπεδα ασφάλειας για όλους. Όλα τα άλλα είναι συκοφαντίες και υπονοούμενα. Και όσοι τα κάνουν, τα κάνουν για να κρύψουν τις αδυναμίες τους”.

Πρωτοβουλία για τα ΜΜΕ

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε και μια πρωτοβουλία που έχει να κάνει με τον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Όπως είπε “με πρωτοβουλία της ΓΓΕΕ συστήνεται ομάδα εργασίας συντονισμού για την διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ” και εξήγησε: “Με δεδομένο ότι η ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των ΜΜΕ και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, αλλά και η προάσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας και συντονισμού με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ. Η ομάδα αυτή προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας για τη διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ η οποία υπογράφει μεταξύ έξι αρμόδιων υπουργείων τον Μάιο του 2022 και βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με την αντίστοιχη σύσταση της ΕΕ της 16ης Σεπτεμβρίου του 2021 προς όλα τα κράτη μέλη.

Την task force απαρτίζουν μεταξύ άλλων στελέχη από όλο το φάσμα του χώρου των ΜΜΕ, από τις ενώσεις των δημοσιογράφων αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τον συντονισμό θα έχει ο ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γαλαμάτης. Απόφαση της κυβέρνησης είναι η χώρα μας να πρωτοστατήσει στις πολιτικές που αναλαμβάνει η ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *