Sunday , 26 July 2026

Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά – Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής σχετικά με την προφυλάκισή του

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Κατά συνέπεια αίρεται η κράτηση του αστυνομικού, ο οποίος θα πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση, εντός των επόμενων 5-10 ημερών.

Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, “πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα”.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων λέει ψέματα ότι δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν.

Check Also

Κακοκαιρία: Τα προβλήματα σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία – Πάνω από 100.000 κεραυνοί – Καταστροφές σε καλλιέργειες – Σύσκεψη των αγροτών στον Τύρναβο

Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων, πλημμύρες, χαλάζι με καταστροφές σε καλλιέργειες άφησε… πίσω της …