Tuesday , 30 April 2024

250 κεραυνοί έπεσαν τα ξημερώματα στην Κεντρική Μακεδονία- Ισχυρές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές

Οι ισχυρές βροχές στη δυτική χώρα, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Ανατολικό Αιγαίο, τα χιόνια στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά συνθέτουν το καιρικό σκηνικό της νέας εβδομάδας.
«Στην Κεντρική Μακεδονία σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα 250 κεραυνοί», επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο δρ. Μετεωορολογίας Μιχάλης Σιούτας . Και προσθέτει: «Οι περισσότεροι σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας, στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Πέλλας. Ισχυρά κύματα με βροχές έντονες κατά διαστήματα θα έχουμε από το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες . Αύριο περιμένουμε και πάλι ισχυρά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία με αστραπές και κεραυνούς τις πρωινές ώρες. Τα κύματα βροχοπτώσεων θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στις ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας», τονίζει ο μετεωρολόγος Μιχ. Σιούτας. Οι άνεμοι πνέουν σήμερα από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έντασης 4-6 μποφόρ. Αύριο Τρίτη θα μεταβληθούν σε ασθενείς Ανατολικούς, στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -2 έως 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 4 έως 16-19 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε κακοκαιρία σ’ όλη τη χώρα με συννεφιά και βροχές, με χιόνια στα ορεινά, την Πέμπτη πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά. Οι άνεμοι στο βόρεια πελάγη θα πνέουν Βορειοανατολικοί, στα νότια πελάγη Νοτιοανατολικοί εντάσεως 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια χώρα και θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 3 έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Η συννεφιά με βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά θα συνεχιστούν και την Παρασκευή (26/1). Τα φαινόμενα αναμένεται το Σάββατο (27/1) να περιορισθούν στη δυτική χώρα και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα γίνουν Δυτικοί και Βοριάδες εντάσεως 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και άλλη μικρή πτώση. Θα κυμανθεί στη βόρεια και κεντρική χώρα από -6 έως 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 12-15 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *