Monday , 26 October 2026

Ο “Dr. Doom” Νουριέλ Ρουμπινί στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Του Γ.Κατσιάνη

Προέβλεψε την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Χαρακτήρισε “ώρα Lehman” για την Ευρώπη την κρίση στην Credit Suisse.

Δήλωσε πρόσφατα ότι θα πρέπει να αναμένουμε μία κρίση ρευστότητας που μπορεί να λάβει εκθετικές διαστάσεις και θα συντρίψει τις τράπεζες.

Ο λόγος για τον διακεκριμένο οικονομολόγο, Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26-29 Απριλίου.

Ο γνωστός και ως “Dr.Doom” θα αναπτύξει την θεωρία της στασιμοπληθωριστικής «μεγααπειλής» που θα συντρίψει την πίστωση ενώ οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, ωθώντας τους κεντρικούς τραπεζίτες στην αύξηση των επιτοκίων.

Θα επιβεβαιωθεί και πάλι;

Check Also

ΕΜΠ: Με εισήγησή του τονίζει να κλείσει άμεσα η κεντρική γέφυρα του Διδυμοτείχου – Ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης, της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας των γεφυρών, μέσα από την επιστημονική …