Friday , 10 May 2024

Νέα δεδομένα στη συνδεσιμότητα της ΝΑ Ευρώπης φέρνει η συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure

Σε σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό χάρτη εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη, μετά την στρατηγική συνεργασία της εταιρείας Lancom με την EXA Infrastructure, την εταιρεία με τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική.

Με τη συνεργασία αυτή, η χώρα μας αποκτά στρατηγική θέση, όσον αφορά στη διασύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους κόμβους διακίνησης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου (internet exchanges) στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η ΕΧΑ Infrastructure αποκτά παρουσία στο Balkan Gate Thessaloniki, το τρίτο data center της Lancom, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» data center στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας διασύνδεση του Balkan Gate Thessaloniki με τα μεγαλύτερα internet exchanges της Ευρώπης, μέσω των συντομότερων φυσικών διαδρομών, με αποτέλεσμα τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και επιχειρήσεις να έχουν άμεση και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

«Η συνεργασία της EXA Infrastructure και της Lancom συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της περιοχής, με την τεχνογνωσία της EXA να παίζει κρίσιμο ρόλο, προκειμένου να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Η συνεργασία δημιουργεί απευθείας συνδέσεις με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom, Γιώργος Νώλης.

«Η EXA Infrastructure παραμένει προσηλωμένη και δεσμεύεται να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για διεθνή χωρητικότητα. Ο συνδυασμός των δυνάμεών μας θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κόμβο ψηφιακής συνδεσιμότητας, που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να υλοποιήσουν τα πλάνα ανάπτυξης τους», δήλωσε με την σειρά του ο Chief Commercial Officer της EXA Infrastructure, Nicholas Collins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *