Wednesday , 28 October 2026

Δημήτρης Κουρέτας για αγροτικές κινητοποιήσεις: “Οι χωριάτες είναι αριστοκράτες του 2025. Οι πραγματικοί χωριάτες είναι στο Κολωνάκι”

Του Γ.Κατσιάνη

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι ο μοναδικός περιφερειάρχης που συμπαραστέκεται ενεργά στον αγώνα των αγροτών.

Όχι μόνο με ανακοινώσεις και αναρτήσεις πριν από τις κινητοποιήσεις που αφορούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως η ευλογιά, οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις.

Από την πρώτη στιγμή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέπτεται διάφορα σημεία των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλία και συνομιλεί με παραγωγούς για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.

“Οι χωριάτες είναι αριστοκράτες του 2025. Οι πραγματικοί χωριάτες είναι στο Κολωνάκι”, δήλωσε χθες το βράδυ από το μπλόκο του Λόγγου ο κ. Κουρέτας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όσους επιχειρούν να αποδομήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξηγήσει γιατί η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή του βαμβακιού είναι 0.47 ευρώ/κιλό, οι παραγωγοί πληρώνονται 0,35 ευρώ/κιλό.

“Την σπουδή που έδειξε η κυβέρνηση για την Αττική να την δείξει και για τον αγρότη της Θεσσαλίας”, δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.

Ελπίζω το παράδειγμα του κ. Κουρέτα να βρει και άλλους μιμητές στην αυτοδιοίκηση και να μην αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πιο… φωτεινός από σήμερα ο Λευκός Πύργος – Τί ώρα η τελετή φωτισμού ανάδειξης του μνημείου

Σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, θα γίνει πιο… …