Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο, Σάββατο 9 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνδυάσει την επίσκεψή του με σειρά επαφών και περιοδειών στην πόλη.
Οι επισκέψεις του στην πόλη
Αύριο το πρωί θα εγκαινιάσει το Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις – Ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης» που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο στρατωνισμού Α3, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Το μουσείο θα ανοίξει για το κοινό από την Κυριακή 10 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας από τις 08.30 π.μ. έως τις 15.30 μ.μ. (εκτός Τρίτης). Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα συμμαχικά νεκροταφεία Ζέιτενλικ αποτίοντας φόρο τιμής στην λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες.
Στο προσυνέδριο
Το προσυνέδριο της ΝΔ θα αρχίσει αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ και έχει θέμα την «Εθνική Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική». Η θεματική του συνεδρίου: «Εθνική Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική» δεν είναι τυχαία, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδείξει τα ζητήματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και ενεργειακής ασφάλειας σε μία περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα κινηθεί στη λογική των προηγούμενων διοργανώσεων, με θεματικά πάνελ και παρεμβάσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. Κεντρικό ρόλο στη συζήτηση θα έχουν τρία κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα κλείσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
