Tuesday , 21 July 2026

Έβρος: Ουρές χιλιομέτρων το σαββατοκύριακο στο τελωνείο Καστανιών– Χάος και συμπλοκές οδηγών αυτοκινήτων – Καταγγελίες των κατοίκων

Στην… καρδιά της θερινής περιόδου με τους χιλιάδες Τούρκους ταξιδιώτες να εισέρχονται ή να εξέρχονται από την Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού Καστανιών εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους το σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιουλίου. Εντάσεις και συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ οδηγών εξαιτίας της ταλαιπωρίας, της πολύωρης αναμονής σε υψηλές θερμοκρασίες και των τεράστιων ουρών που σχηματίστηκαν σε μεγάλη απόσταση φτάνοντας, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μέχρι τον κάθετο άξονα Ορμενίου–Αρδανίου. Οι ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες μέσα στον καύσωνα στο τελωνείο στο οποίο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Διαμαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων
Η πολύωρη αναμονή και η προσπάθεια ορισμένων οδηγών να εξασφαλίσουν προτεραιότητα προκάλεσαν ένταση και συμπλοκές μεταξύ Τούρκων οδηγών στο κέντρο του χωριού, με τους πιο ψύχραιμους παρευρισκόμενους να επιχειρούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την ίδια ώρα, κάτοικοι των Καστανιών διαμαρτύρονται για τα συνεχή κορναρίσματα, ακόμη και κατά τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και για τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στην περιοχή εξαιτίας της πολύωρης παραμονής των εκατοντάδων ταξιδιωτών. Όπως καταγγέλλουν «δεν υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας την ώρα που η μεγάλη συσσώρευση οχημάτων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων του ακριτικού χωριού».

Check Also

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην “καρδιά” του καλοκαιριού!

Του Γ. Κατσιάνη Μέχρι σήμερα, οι συνεδριάσεις για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποιούνταν κάθε άνοιξη. Άντε, …