Monday , 17 August 2026

Ο δήμος Σκιάθου επενδύει στην προσέλκυση Ευρωπαίων τουριστών

Του Γ.Κατσιάνη

Σε δύο σημαντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων Ευρωπαίων τουριστών, προχώρησε ο δήμος Σκιάθου.

Ειδικότερα, προχώρησε σε νέα συνεργασία με την EasyJet προκειμένου να συμπεριληφθεί το νησί των Σποράδων στο ευρωπαϊκό δίκτυο των προορισμών, και ειδικότερα για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ελβετία.

Ειδικότερα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία συνδέει τη Σκιάθο με το Μάντσεστερ (48% πακέτο διακοπών 52% ελεύθερες θέσεις), το Μπρίστολ (39% πακέτο διακοπών 61 % ελεύθερες θέσεις), το Λονδίνο,Gatwick (25% πακέτο διακοπών 75% ελεύθερες θέσεις), όπως επίσης και με την Βασιλεία της Ελβετίας (5% πακέτο διακοπών 95% ελεύθερες θέσεις) και το Μιλάνο και τη Νάπολη της Ιταλίας, όπου το 100% είναι ελεύθερες θέσεις.

“Στόχος είναι η προσέγγιση ταξιδιωτών που αναζητούν προορισμό διακοπών μέσα από ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία κράτησης της βρετανικής αγοράς, ενισχύοντας την παρουσία της Σκιάθου δίπλα σε άλλους δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου Σκιάθου.

Συνεργασία με Jet2

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, ο δήμος Σκιάθου προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας με την Jet2, έναν από τους μεγαλύτερους βρετανικούς tour operators.

Στόχος είναι η ανάδειξη της Σκιάθου ως ποιοτικού και ελκυστικού προορισμού διακοπών σε ταξιδιώτες από εννέα πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου: Birmingham, Bristol, East Midlands, Leeds Bradford, Λονδίνο Gatwick, Λονδίνο Luton, Manchester, Newcastle και Λονδίνο Stansted.

Για πρώτη φορά φέτος η Jet2 πρόσθεσε πτήσεις από δύο αεροδρόμια του Λονδίνου, το Luton και το Gatwick, φτάνοντας στις 19 πτήσεις την εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό θέσεων για το 2026 να φτάνει τις 84.963, εκ των οποίων το 30% διατίθενται χωρίς κατάλυμα.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2025 εντοπίζεται στους μήνες Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με ποσοστά 14%, 19% και 25% αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι για το 2027 προβλέπεται αύξηση της τάξεως του 10% με τον συνολικό αριθμό θέσεων να φτάνει τις 92.662, και την προσθήκη πτήσης από το Εδιμβούργο.

Check Also

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Διπλός ελληνικός θρίαμβος με χρυσό τον Χρήστου στο Παρίσι κι ασημένιο τον Καραλή στον Μπέρμιγχαμ

Διπλός ο ελληνικός θρίαμβος, χθες Κυριακή, καθώς η χώρα μας πανηγύρισε τη σπουδαία διπλή επιτυχία …