Sunday , 28 April 2024

Artozyma: Άνοιξε τις… πύλες της – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, σεμινάρια και workshops στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

«Το ψωμί και το γλυκό είναι στο DNA της Θεσσαλονίκης, της χώρας και των Βαλκανίων», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Στην ARTOZYMA την έκθεση, που πραγματοποιείται από σήμερα, 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, συναντώνται περισσότεροι από 30 ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις
Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται οι παράλληλες εκδηλώσεις με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που θα παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι Pastry Lab, όπου καταξιωμένοι chef της ζαχαροπλαστικής θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες και πρωτότυπα υλικά. Σύμφωνα με τον α’ αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννη Χριστοφορίδη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τόσο η παραδοσιακή ζαχαροπλαστική όσο και ξένες τάσεις αλλά και ένα αφιέρωμα στη σοκολάτα.Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις νέες τάσεις του κλάδου και την τεχνολογία τροφίμων, όπως είναι τα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων. Όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA είναι στη διεύθυνση: https://www.artozyma-expo.gr.

Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού
Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού η κυρία Παρθένα Παστραφίδου της Gruppo FL σημειώνει πως θα πάρουν μέρος έξι ομάδες επαγγελματιών αρτοποιών, οι οποίες θα διαγωνιστούν στο ψωμί, στα γλυκά αλεύρων και στο καλλιτεχνικό ζυμάρι με θέμα τη μουσική. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2010 από την κ. Παρθένα Παστραφίδου, δημιουργό του πρωταθλήματος και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία οραματίστηκε αυτό το πρωτόγνωρο πρωτάθλημα για τα ελληνικά δεδομένα. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Έκθεσης Αrtozyma, ανά διετία, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης. Η σημερινή Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού (Cοupe du Monde de la Boulangerie) που πραγματοποιήθηκε 21-23/1/2024 στο Παρίσι παίρνοντας την 7η θέση.

Σεμινάρια αρτοποιίας –ζαχαροπλαστικής με… ιταλική σφραγίδα
Ο Ιταλός δεξιοτέχνης της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ο Matteo Manuini, σήμερα από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα θα παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου (πίνσες και φοκάτσια) και ζαχαροπλαστείου και θα μοιραστεί τις δημιουργίες του, al italiana, με επαγγελματίες της αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης.

Την… τιμητική τους έχουν και τα παγωτά
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Περίπτερο 14, η Artozyma φιλοξενεί και φέτος τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής Pastry Lab, όπου εκλεκτοί και καταξιωμένοι chefs θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες, φρέσκα υλικά και επιδεξιότητα για όλους τους ενδιαφερόμενους του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *