Thursday , 13 June 2024

Eurobank: 17 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών-Απονεμήθηκαν τα βραβεία στη Θεσσαλονίκη

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης βράβευσε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και 11 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Μακεδονίας και Θράκης.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι 158 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η επιμονή της Eurobank να στηρίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των παιδιών που μοχθούν για να διακριθούν στο πεδίο της γνώσης και να αριστεύσουν, αντανακλά τη βαθιά πεποίθησή μας πως η Παιδεία, σε όλους τους καιρούς, είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού. Η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στους πολίτες να έχουν πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις,  σε δομές που εξασφαλίζουν υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον».

Καλωσορίζοντας τους βραβευθέντες και τις οικογένειές τους ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γιώργος Κηπουρός, Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σημείωσε ότι «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία είναι μια πρωτοβουλία που μας κάνει υπερήφανους κυρίως για το αντίκρισμά της στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους μας».

Για την Eurobank η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, καθώς λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία με πολλαπλές επιδράσεις στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, η οποία έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και, συγκεκριμένα, στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως πυρήνα της δημοκρατίας και κύριο χαρακτηριστικό κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 158 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.000 έως 19.491 μόρια. Εξ αυτών, 58 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 40 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 32 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 11 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 17 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εννέα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Θεσσαλονίκης, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Ανατολικής Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και είναι η δεύτερη χρονιά πουτο συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος. Επίσης, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευθέριου Κορδελιού, για πρώτη φορά.

Στο Νομό Δράμας,το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας που βραβεύεται για ένατη φορά. 

Στο Νομό Έβρου,το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης διακρίθηκε για δεύτερη φορά στη διάρκεια του προγράμματος. 

Στο Νομό Καβάλας, το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απέσπασε για πέμπτη φορά την διάκριση αυτή.

Στο Νομό Ξάνθης, το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης που διακρίθηκε για τρίτη φορά με την τιμητική διάκριση.

Στο Νομό Ροδόπης, το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής απέσπασε για τρίτη φορά την διάκριση αυτή.

Στο Νομό Σερρών,το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Σερρών διακρίθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος. 

Και στο νομό Χαλκιδικής, το Γενικό Λύκειο Κασσάνδρας που βραβεύεται επίσης για πρώτη  φορά.

Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2016, Αλεξάνδρα Μπεκιαρίδου, φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κα Μπεκιαρίδου τόνισε ότι είναι  σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να βραβεύεται η πραγματική αριστεία, ενώ απευθυνόμενη στα παιδιά σημείωσε:  «Αρπάξτε τη ζωή από τα μαλλιά, ανεβάστε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, αγωνιστείτε για αυτά που επιθυμείτε. Αλλά μην ξεχνάτε τέτοιες στιγμές όπως αυτή να αναπολείτε τον μακρύ και δύσκολο δρόμο που διανύσατε, να δέχεστε την ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων σας. Και μην λησμονείτε ποτέ τα άτομα που ήταν μαζί σας σε αυτό το ταξίδι, την οικογένειά σας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σαντοριναίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τσώλης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Πουτούκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Αρχιμανδρίτης Γεννάδιος Μπαγιατάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Αρχιμανδρίτης Γρηρόριος Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπούλας. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα Υποδομών και Δικτύων Πάρης Μπίλλιας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης, ο Αντιδήμαρχος Θέρμης για θέματα Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου, ο Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά για θέματα Οικονομικών Κωνσταντίνος Στούπας, ο Γενικός Γραμματέας Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Ζηφκοπούλου και η εκπρόσωπος του Βουλευτή Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου κα Σοφία Λαζαρίδου. Από το χώρο της εκπαίδευσης παρέστησαν o Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίαςκαι Θράκης,Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Καρατάσιος, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Λαμπρινή Μένλα.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι η Eurobank, με την πρωτοβουλία αυτή, αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι η μεγάλη τράπεζα που τιμά και σέβεται τον θεσμό της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σημείωσε ότι η επιβράβευση αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουν οι νέοι την προσπάθειά τους, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους που τους στηρίζουν.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σαντοριναίος εξήρε το πρόγραμμα της Eurobank που επιβραβεύει την παιδεία και ευχήθηκε να συνεχίσει να βραβεύει τους άριστους, ενώ συνεχάρη τους νέους για τους κόπους και τις επιτυχίες τους.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τσώλης σημείωσε ότι η Παιδεία είναι σημαντική και διαλογική αξία και συνεχάρη την Τράπεζα που επενδύει και στηρίζει την Παιδεία και την Αριστεία, καθώς και τους μαθητές για την επίδοσή τους.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Πουτούκης ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό τιμά το Πνεύμα και την επίτευξη των υψηλών στόχων και παρότρυνε τους νέους να μη σταματήσουν ποτέ να ανεβαίνουν στις υψηλότερες κορυφές, ενώ συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία της.

Η εκπρόσωπος του Βουλευτή Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου κα Σοφία Λαζαρίδου ανέφερε ότι η Eurobank καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για τη διατήρηση αυτού του θεσμού που επιβραβεύει την αριστεία, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους για τη διάκρισή τους.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου τόνισε ότι η διάκριση των μαθητών είναι αξιέπαινη για τον αγώνα που απαιτήθηκε από τη μεριά τους και τώρα δρέπουν τους καρπούς του, ενώ τους προέτρεψε να αποκτήσουν γνώσεις και προσόντα για την επαγγελματική πορεία τους. Σημείωσε ότι η Eurobank τιμά και προωθεί την αριστεία που είναι ο κύριος μοχλός διάκρισης μέσα από την άμιλλα και τον ανταγωνισμό.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης τόνισε ότι η Eurobank στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επιβραβεύει την αριστεία και τη νέα γενιά. Συνεχάρη επίσης τους αριστούχους αλλά και τις οικογένειές τους που στέκονται δίπλα τους.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης σημείωσε ότι η Eurobank επιτελεί σημαντικό έργο επιβραβεύονται τους κόπους των μαθητών μέσα από αυτό τον εξαιρετικό θεσμό. Απευθυνόμενος στους αριστούχους τους προέτρεψε να μην βάλουν φραγμούς στα θέλω τους, αλλά να κατακτήσουν όλες τις κορυφές.

Στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης εξέφρασε συγχαρητήρια στους αριστούχους μαθητές αλλά και τους γονείς τους που επίσης κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια. Τόνισε ότι ο θεσμός αυτός της Eurobank επικροτείται και στηρίζεται από την κοινωνία γιατί δημιουργεί κίνητρα και δικαιώνει την προσπάθεια των μαθητών.

Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος σημείωσε ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της διάκρισης είναι οι αριστούχοι μαθητές που έθεσαν υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν με τη συμπαράσταση των γονιών και των καθηγητών τους. Ευχαρίστησε επίσης την Eurobank για την εξαιρετική πρωτοβουλία που έχει αναδειχθεί σε θεσμό, στηρίζοντας την Παιδεία και τον αγώνα για περισσότερη γνώση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *