Monday , 24 August 2026

Industrial Metaverse:Όταν η τεχνολογία συναντά τη βιομηχανία στην 88η ΔΕΘ

Σημείο συνάντησης της βιομηχανίας με την τεχνολογία θα αποτελέσει για λίγες ημέρες το περίπτερο 13 της 88ης ΔΕΘ.

Σε αυτό τον χώρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Siemens Industrial Metaverse.

Πρόκειται για την επανάσταση στη βιομηχανική τεχνολογία, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακά δίδυμα (digitaltwins) των πραγματικών μηχανών και συστημάτων τους, αναβαθμίζοντας τη διαδικασία παραγωγής με μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και μείωση του κόστους.

“Το Industrial Metaverse αποτελεί την εξέλιξη της ψηφιακής βιομηχανίας. Μέσα από αυτή την τεχνολογία, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν πρωτοφανή επίπεδα αυτοματοποίησης και βιωσιμότητας ενώ προσφέρουν νέες δυνατότητες για καινοτομία και συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα”, τόνισε ο επικεφαλής του Siemens Industrial Metaverse Lab στο Μόναχο, Θοδωρής Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μέσω εικονικής πραγματικότητας πώς οι πραγματικοί και ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να συνυπάρχουν (φωτογραφία), επιτρέποντας ταυτόχρονα την αποτελεσματική διαχείριση και βελτιστοποίηση της παραγωγής και των υποδομών.

Check Also

Θερινές εκπτώσεις: «Χαμηλές» πτήσεις στην αγορά – Η πλειοψηφία των εμπόρων της Θεσσαλονίκης δηλώνει απογοητευμένη από την κίνηση των καταναλωτών

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή των φετινών θερινών εκπτώσεων, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, «πικρή» γεύση …