Tuesday , 10 December 2024

Safe Youth: Παρουσιάζεται σήμερα σε εκδήλωση το «Panic Button» για τους νέους – Πώς θα γίνεται η χρήση του

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία των ανηλίκων και στην πρόληψη της βίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζουν σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 17.00 το απόγευμα την εφαρμογή Safe Youth σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία των ανηλίκων και την πρόληψη της βίας.

Εργαλείο υποστήριξης και άμεσης βοήθειας
Στην εκδήλωση,που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, νέοι και νέες θα μιλήσουν για τη βία μεταξύ ανηλίκων και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν την εφαρμογή. Η νέα αυτή εφαρμογή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας, προσφέροντας στους νέους ένα εργαλείο υποστήριξης και άμεσης βοήθειας. Μια από τις καινοτομίες της εφαρμογής είναι το «panic button», μια λειτουργία που επιτρέπει την άμεση ειδοποίηση των αρχών σε περίπτωση κινδύνου, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περιστατικά βίας ή εκφοβισμού. Με αυτόν τον τρόπο το Safe Youth ενισχύει την ασφάλεια των ανηλίκων και καλλιεργεί ένα αίσθημα προστασίας στους νέους, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα «την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων», με έμφαση στη διυπηρεσιακή συνεργασία.

Πώς λειτουργεί
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε γονείς και παιδιά. Το Safe Youth αφορά και την ενδοοικογενειακή βία που δυνητικά μπορεί να δεχθεί το παιδί, ενώ θα παρέχονται πληροφορίες για το πώς θα προστατευτούν οι ανήλικοι και τους τρόπους που μπορούν να ενημερώσουν την αστυνομία. Μέσα στην εφαρμογή οι ανήλικοι καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις με στόχο να εξασφαλιστεί ότι η χρήση της εφαρμογής θα γίνεται όταν οι ανήλικοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο χρήστης θα πρέπει να κάνει αποδοχή στο γεωεντοπισμό της συσκευής του κατά τη χρήση της εφαρμογής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αφορά παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών χωρίς τη συναίνεση των γονέων. Ουσιαστικά, όπως ανέφερε η κυρία Δημογλίδου, η γονική συναίνεση γίνεται με την κατοχή του κινητού από το παιδί. Παράλληλα τόνισε ότι η χρήση της εφαρμογής δεν πρέπει να γίνεται χωρίς λόγο και για αυτό δίνονται πολλά και συγκεκριμένα στοιχεία από τους γονείς καθώς «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κινητοποιούμε την αστυνομία όταν δεν υπάρχει λόγος, είναι και αδίκημα άλλωστε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *