Monday , 24 June 2024

The Comic Con: Υπερήρωες απ’ όλο τον κόσμο δίνουν «ραντεβού» από σήμερα στη ΔΕΘ και στο κέντρο «Ι. Βελλίδης»

Με περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους δημιουργούς κόμικ, cosplay, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, του animation και του gaming το «The Comic Con vol.8» υποδέχεται από σήμερα τους… φίλους του στη Θεσσαλονίκη.

Διπλάσια φέτος η υπερ-ηρωική διοργάνωση της Ελλάδας
Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από σήμερα, (17/5), έως τις 19 Μαΐου, το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και το Περίπτερο 6 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, θα «φιλοξενήσουν» video, board και card games φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στους συγκεκριμένους χώρους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά workshops και masterclasses, να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους δημιουργούς, να ενημερωθούν μέσα από τις παρουσιάσεις για τις νεότερες -ελληνικές και ξένες- κυκλοφορίες και να συμμετάσχουν σε μοναδικά events.

Οι μαθητές… σχεδιάζουν τη γειτονιά τους
Όπως συμβαίνει σε κάθε του διοργάνωση, το «The Comic Con» ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς της πόλης σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και συνεργειών. Συνοδοιπόρος ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγκαλιάζει έμπρακτα και τη φετινή διοργάνωση. Φέτος σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σχεδιάζω τη γειτονιά μου» που περιλαμβάνει τις δημιουργίες δέκα μαθητών από γυμνάσια της Θεσσαλονίκης, οι οποίες προέκυψαν μετά από σχετικό διαγωνισμό. Οι μαθητές, αποτύπωσαν στο χαρτί τη γειτονιά τους όπως την αντιλαμβάνονται μέσα από τη δική τους ματιά, δίνοντας παράλληλα διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους μαθητές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Ολυμπιάς» του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά από τον Ιταλό σχεδιαστή Marco Gervasio. Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στα «Χελωνονιντζάκια» – Τιμώμενο πρόσωπο
Τιμώμενο πρόσωπο του «The Comic Con 8» είναι ο Αμερικανός συγγραφέας και σχεδιαστής Kevin Eastman που μαζί με τον Peter Laird δημιούργησαν τα «Χελωνονιντζάκια», ένα από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας. Η έλευση του Κevin Eastman στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει με τα σαράντα χρόνια από τη δημιουργία των «Teenage Mutant Ninja Turtles», ενός από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας παγκοσμίως. Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει στον εορτασμό με μία μεγάλη έκθεση Ελλήνων σχεδιαστών αφιερωμένη στα «Χελωνονιντζάκια», η οποία θα φιλοξενηθεί έως τις 19 Μαΐου, στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα τιμήσει τον Kevin Eastman για την προσφορά του.

Επίσημοι καλεσμένοι
Στους επίσημους καλεσμένους συγκαταλέγονται, επίσης ο Οδυσσέας Θεοδωράτος (περισσότερο γνωστός ως «Mangaka Ody»), αυτοδίδακτος καλλιτέχνης μάνγκα με πρωτιές σε διαγωνισμούς, και ο Ακίνδυνος Γκίκας, ένας από τους σημαντικότερους voice actors. Μεταξύ άλλων, έδωσε φωνή και στον Λάιον-Ο, τον αρχηγό των ThunderCats. Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν και ορισμένοι γνώριμοι από τα παλιά, όπως ο Paolo Mottura, ο Nicolas Keramidas, ο Emiliano Santalucia, ο Thierry Capezzone και ο William Simpson.

Η Ελληνική Δύναμη
Ο κορμός της διοργάνωσης αποτελείται από περισσότερους από 130 Έλληνες δημιουργούς. Εκτός από τους ήδη καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων, η διοργάνωση φιλοξενεί και νεότερα ταλέντα που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, αυτόν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά σε ελληνικό convention, το «The Comic Con» έδωσε την ευκαιρία σε ξένους δημιουργούς, εκθέτες και καταστήματα από τις όμορες χώρες να εξασφαλίσουν χώρο στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας την εξωστρέφειά της και το άνοιγμα στη διεθνή αγορά. Το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

*Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. -20.00 μ.μ. Εισιτήρια: 10 ευρώ (ημέρας), 18 ευρώ (προπώληση τριημέρου), 20 ευρώ(τριημέρου). Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά ηλικίας έως 8 χρόνων που συνοδεύονται από ενήλικα. Ελεύθερη είσοδος σε ΑμΕΑ, με την επίδειξη του σχετικού αποδεικτικού. Πληροφορίες στη σελίδα τής διοργάνωσης: www.thecomiccon.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *