Το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής δημιούργησε ένα πιάτο που αναδεικνύει την πολυπολιτισμική γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.
Εντοπίζοντας τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα τους Αρμένιοι, Πόντιοι, Εβραίοι, Μικρασιάτες και Οθωμανοί, οι οποίοι συνέθεταν το μωσαϊκό της πόλης στις αρχές του αιώνα, γνωστός σεφ εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα πιάτο για τη Θεσσαλονίκη.
Η βασίλισσα των λαχανικών, η μελιτζάνα κυριαρχεί στη μαγειρική των Εβραίων, η παραδοσιακή κουζίνα των Ποντίων περιλαμβάνει ξύγαλα, οι Οθωμανοί νοστιμεύουν τα φαγητά τους και τους δίνουν ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη μπαχαρικών, για τους Αρμένιους δε νοείται συνταγή χωρίς μαϊντανό, ενώ οι Μικρασιάτες σύστησαν στους Έλληνες τα πεντανόστιμα μάγουλα.
Με όλα αυτά τα αντιπροσωπευτικά υλικά, ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας έφτιαξε ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο για τη Θεσσαλονίκη: μουσακά με γεύσεις και αρώματα από Ανατολή και Δύση. Η παρασκευή του πιάτου παρουσιάζεται σε ένα βίντεο και θα κυκλοφορήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του δήμου Θεσσαλονίκης.