Του Γ.Κατσιάνη
Στα μέσα της εβδομάδας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας άνοιξε τον φάκελο των πληρωμών για το «μπάζωμα» των Τεμπών.
Πρόκειται για τις εργασίες που έγιναν στο Κουλούρι Λάρισας, τις πρώτες ημέρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
“Η περιφέρεια Θεσσαλίας συνδράμει ενεργά στην έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο της νομιμότητας των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν προς ιδιώτες εργολάβους στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2023 στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με την ονομασία «αποκατάσταση» του χώρου, οι οποίες έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές ως «μπάζωμα»”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της περιφέρειας.
Σήμερα, ο κ. Κουρέτας επανήλθε με μια συγκινητική ανάρτηση που καταδεικνύει την βούληση που υπάρχει από την πλευρά της περιφέρειας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
“Χθες την ώρα του περιφερειακού συμβουλίου είχα μπροστά μου γονείς που είχαν χάσει τα παιδιά τους και έπρεπε εγώ να τους παρουσιάσω τα στοιχεία εκείνης της νύχτας . Εκείνης την νύχτας που κάποιος αποφάσισε να πάρει βαγόνια στα οποία βρισκόταν μέσα δάχτυλα κομμένα, γόνατα, σκουλαρίκια, διαφράγματα και πολλά ακόμη κομμάτια ανθρώπων. Και όμως κάποιος αποφάσισε να τα πάρει και να μεταφέρει ως μπάζα 10 χιλιόμετρα μακριά . Μέχρι να πεθάνω θα είμαι ορκισμένος εναντίον αυτού που το έκανε . Άλλωστε κάποτε πριν τρία χρόνια ορκίστηκα να υπερασπίζομαι τον άγνωστο και ανυπεράσπιστο πολίτη. Και θα το κάνω μέχρι τέλους. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι γιατί ; Γιατί να γίνει έτσι ; Γιατί ; Γιατί ;”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Η στάση του κ. Κουρέτα δείχνει το μέγεθος της ευθύνης όσων καλούνται να υπηρετήσουν τα κοινά, μακριά από ιδεοληψίες και καθεστωτικές αντιλήψεις όλων εκείνων που επιχειρούν να κρατήσουν “μπαζωμένη” την αλήθεια, στερώντας το δικαίωμα στη δικαιοσύνη σε γονείς και συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
