Thursday , 5 November 2026

Δημοσκόπηση: Ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και ανησυχία για την οικονομία

Mεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Ν.Δ. νέα δημοσκόπηση, έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2019. Η δημοσκόπηση, που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» μαρτυρά επίσης την ανησυχία των πολιτών για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και ειδικά για την κατάσταση της οικονομίας. 

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση συναντάμε το ΚΚΕ με ποσοστό 5,7%. Το Κίνημα Αλλαγής μένει τέταρτο, με 5,2%, το ΜέΡΑ 25 ακολουθεί με 3% και η Ελληνική Λύση στο 2,9%. Ποσοστό 1% συγκεντρώνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Όσον αφορά στις ανησυχίες των πολιτών, το 40% προσδιορίζει ως πρωταρχική την οικονομία. Το 16% αναφέρει ως κύρια ανησυχία την ανεργία και το 14% την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού. Μόλις 9% προσδιορίζει το προσφυγικό- μεταναστευτικό ως βασική ανησυχία και 7% τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική. 

Check Also

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους σήμερα μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί – Τί ώρα το συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης

Στους… δρόμους δίνουν «ραντεβού» σήμερα μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Διαμαρτύρονται για …