Friday , 6 November 2026

ΠΟΕΔΗΝ: 5ωρη στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη, στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια

Με 5ωρη Στάση Εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγεία και την Πρόνοια ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) στις αυριανές συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις με στόχο την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», που όπως υποστηρίζει περιορίζει Εργασιακά και Συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση με το Νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ως «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», επιδιώκει την «πάση θυσία ανάπτυξη» με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ότι η ίδια δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και δε θα επιτρέψει την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Με την 5ωρη αυριανή Στάση Εργασίας, η ΠΕΟΔΗΝ διεκδικεί να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο και ανάκτηση  των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών κλπ) που απωλέσθηκαν τα χρόνια των μνημονίων.

Check Also

Έφυγε από την ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς

Του Γ. Κατσιάνη Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος …