Friday , 26 April 2024

Γενική Συνέλευση ΟΛΘ: Τέλη καλοκαιριού θα υπάρχει ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα – Αυξημένο μέρισμα για τα κέρδη του 2020

Στα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται έχει αναδειχθεί από την ΟΛΘ Α.Ε. ο ανάδοχος για το έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη σημερινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή σύμβασης και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 32-34 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Τον Δεκέμβριο, επίσης, αναμένεται να φτάσουν στον ΟΛΘ οι δυο νέες γερανογέφυρες, κόστους 15,9 εκατ.ευρώ, που έχουν ήδη παραγγελθεί, ενώ στις 29 Ιουνίου ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο κρουαζιέρας με home port τον ΟΛΘ και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 14 κρουαζιέρες όλη τη σεζον.

Υψηλό μέρισμα

Η διοίκηση του λιμανιού πρότεινε προς τη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 1,42 ευρώ ανά μετοχή μικτό, που μετά την παρακράτηση φόρου 5% διαμορφώνεται σε καθαρό πληρωτέο 1,349 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη του 2020, έναντι μερίσματος 1,17 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό πληρωτέο 1,1115 ευρώ ανά μετοχή) που είχε διανεμηθεί πέρυσι για τα κέρδη της χρήσης 2019. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα περιθώρια κερδοφορίες στο πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως αναφέρθηκε, κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με ελαφρά ανοδική τάση.

Θερμά Συλλυπητήρια

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. να εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για την πρόσφατη απώλεια του λιμενεργάτη Δημήτρη Θηρίου και την αλληλεγγύη της προς την οικογένειά του, δεσμευόμενη ότι είναι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα της, ενώ επίσης θα διεξαχθεί σχετική διοικητική έρευνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *