Wednesday , 24 April 2024

Γιατί δεν θα ανακοινωθούν αύριο τα νέα τιμολόγια ρεύματος;

Του Γ. Κατσιάνη

Πριν από 10 ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου, το thesseconomy.gr ανάρτησε το άρθρο με τίτλο Γιατί η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν θα μειώσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας; – Thesseconomy 

Στο άρθρο αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έχουν προθεσμία μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τις τιμές που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν υψηλότερες τιμές από αυτές που ισχύουν σήμερα, βάζοντας ουσιαστικά «φρένο», τόσο στις όποιες απώλειες υπάρξουν το επόμενο διάστημα για τις ίδιες ενόψει και της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, όσο και στην μείωση του κόστους για τους καταναλωτές».

Η παρέμβαση Σκρέκα

Χθες, ο γραμματέας του τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χάρης Δούκας αποκάλυψε ότιο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας έστειλε επιστολή προς τους προμηθευτές καλώντας τους να μην ανακοινώσουν τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας την Κυριακή, ως όφειλαν, αλλά να μετατεθούν οι ανακοινώσεις για τον Αύγουστο.

«Η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022,ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων», τονίζει, μεταξύ στη σχετική επιστολή ο κ. Σκρέκας προς τους προμηθευτές ενέργειας και χαρακτηρίζει «αναγκαία την μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022». 

Η εξέλιξη αυτή, εκτός του ότι επιβεβαιώνει το άρθρο του thesseconomy.gr, καταδεικνύει και την επικοινωνιακή διαχείριση που υπάρχει στο θέμα της ενέργειας και ειδικότερα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι υπέρογκους λογαριασμούς καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, προκαλώντας απανωτές αναταράξεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *