Tuesday , 16 April 2024

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: “Χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης για μια πόλη καθαρή”

Με σύνθημα «καθαρή πόλη χωρίς ακαθαρσίες ζώων» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών «τρέχει» από σήμερα μια ακόμη δράση που αφορά στους τετράποδους φίλους μας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΝΟ ΚΑΚΑ» που τέθηκε σε υλοποίηση με στόχο από τη μια να υποστηριχθούν οι κηδεμόνες δεσποζόμενων σκύλων στην περισυλλογή των ακαθαρσιών κατά την κίνησή του στην πόλη, και από την άλλη η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ενεργή φιλοπεριβαλλοντική στάση τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα.


Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, που υλοποιείται σε συνεργασία με τα
φιλοζωικά σωματεία και την πρωτοβουλία «ΝΟ ΚΑΚΑ», ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων τοποθέτησε σε 15 διαφορετικά σημεία του δήμου ειδική εγκατάστασης για τον εφοδιασμό του ιδιοκτήτη του σκύλου με χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης. Αυτό προέρχεται από ανακυκλώσιμο χαρτί, είναι λειτουργικό, ελαφρύ και εύκολο στη χρήση και μεταφορά του προς τον κάδο απορριμμάτων, και όπως επισημαίνει η υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας Μαρία Αρκούδη, αποτελεί ελληνική πατέντα,
είναι ελληνικής κατασκευής και απόλυτα οικολογική.


Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο πρώτος που αναπτύσσει τη δράση αυτή σε όλη τη Μακεδονία, και ένας από τους 30 δήμους σε όλη τη χώρα. «Η αρμονική συνύπαρξή μας με τους τετράποδους φίλους μας είναι στοιχείο πολιτισμού. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του δήμου μας, βρίσκεται ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων, είτε αδέσποτων είτε δεσποζόμενων, ταυτόχρονα με τον σεβασμό και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο αστικό περιβάλλον της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *