Friday , 29 March 2024

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Λουκέτο στις παιδικές χαρές και τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες

Σφραγίστηκαν από χθες οι παιδικές χαρές του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για λόγους δημόσιας Υγείας. Η απόφαση ελήφθη για την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι παρά τις γενικές απαγορεύσεις για συναθροίσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους η επισκεψιμότητα παιδιών, γονέων, παππούδων  και γιαγιάδων καταγράφονταν υψηλή.

«Πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και πειθαρχημένα παραμένοντας στα σπίτια μας και εφαρμόζοντας σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων αλλά και  τα μέτρα που ανακοινώνονται από  την Πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και οφείλουμε όλοι να διαισθανθούμε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης  που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας και την κοινωνία. Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και ψύχραιμα μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας και υπενθυμίζοντας ότι οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Παράλληλα, οι ψυχολόγοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προσφέρουν από σήμερα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη σε μια προσπάθεια συμβολισμού αλλά και ουσίας που συντονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Γιαννούδη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα και καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 θα παρέχεται τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που νιώθουν άγχος ή απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  και των δυσμενών επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 321546 και 2310 344791 για να συνομιλήσουν απευθείας με τους ειδικούς επιστήμονες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *