Friday , 29 March 2024

Γιατί υπουργός δήλωσε ότι “το μισό κράτος ψηφιοποιείται και το άλλο μισό βρίσκεται στο 1950(!)”

Του Γ. Κατσιάνη

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, τις εξορμήσεις σε υποκαταστήματα ασφαλιστικών φορέων. Έτσι, δέκα ημέρες μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ). Η διαπίστωση του;

“Οι υπάλληλοι κάνουν σοβαρή προσπάθεια που από όσο αντιλήφθηκα, αναγνωρίζεται από τους ναυτικούς. Υπό αντίξοες όμως συνθήκες.Το κτίριο δεν έχει ανακαινιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Η μηχανοργάνωση δεν έχει προχωρήσει, παρά τις κάποιες εξαιρέσεις (π.χ σύγχρονοι servers)”, σημείωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Εργασίας.

Ωστόσο,τόνισε πως το πλέον θλιβερό φαινόμενο είναι ο χρόνος απονομής των συντάξεων.

“Μου είπαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι ότι μέχρι το 2015-2016 οι συντάξεις απονέμονταν σε 4-5 μήνες. Από εκεί και μετά το πράγμα έφτασε στα 4-5 χρόνια! Ο λόγος; Αυτό που συνέβη σε όλα σχεδόν τα τέως ασφαλιστικά ταμεία. Οι φύρδην μίγδην συγχωνεύσεις, χωρίς κανόνες και σύστημα”, υπογράμμισε και χαρακτήρισε μείζον το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. “Το σημαντικότερο ζήτημα που προέκυψε από το 2016 και μετά είναι ένα συνεχές πήγαινε-έλα εγγράφων για τις συντάξεις μεταξύ ΝΑΤ, ΕΦΚΑ και Υπουργείου Ναυτιλίας. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί το θέμα αυτό με ένα ενιαίο κέντρο έκδοσης συντάξεων, με απλές και γρήγορες διαδικασίες. Δεν γίνεται το 2021 το μισό κράτος να ψηφιοποιείται και το άλλο να είναι με πήγαινε-έλα εγγράφων. Σάμπως είμαστε στο 1950!”, επισήμανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *