Saturday , 20 April 2024

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για την «άτυχη έκφραση» που χρησιμοποίησε για λογιστές και φοροτεχνικούς

Του Γ. Κατσιάνη

«Φρένο» στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε σε λογιστές και φοροτεχνικούς η δήλωση του ότι «τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ (!)» (βλέπε Οργή λογιστών και φοροτεχνικών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρη    – Thesseconomy) επιχειρεί να βάλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης.

Με επιστολή του προς το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), ο κ. Τσακίρης ζητά δημόσια συγνώμη από το σύνολο του κλάδου.

«Δηλώνω απερίφραστα πως οι λογιστές – φοροτεχνικοί και οι οικονομικοί σύμβουλοι έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδοχικών κρίσεων που έχει υποστεί η χώρα μας συνδράμει τα μέγιστα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας. Ασκώντας με υπευθυνότητα και γρήγορα αντανακλαστικά το λειτούργημά τους, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντάς τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων, και στην αξιοποίηση ευκαιριών που δημιουργούνται από τις εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και πολιτικές, αποτελώντας σημαντικό αρωγό των αναπτυξιακών προσπαθειών της Πολιτείας», σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και χαρακτηρίζει «ατυχή» την διατύπωση που έκανε.

«Δυστυχώς, πολλές, έντονες και ενίοτε αστάθμητες προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργούν πίεση που – σπανιότατα μεν, πιθανά δε – δύναται εν τη ρύμη του λόγου να οδηγήσουν σε ατυχείς εκφράσεις, που σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν αποτελούν πεποίθησή μου και δεν είναι ικανές να πλήξουν την κοινή μας προσπάθεια», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τσακίρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *