Friday , 19 April 2024

Διερευνητική η επίσκεψη των Θεσσαλονικέων στην χριστουγεννιάτικη αγορά, παρά τις χαμηλές τιμές

«Ο κόσμος κατέβηκε χθες Κυριακή στα μαγαζιά όμως αγορές δεν έγιναν» επεσήμανε στο thesseconomy.gr o προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης

Υποτονικά… κινήθηκε χθες Κυριακή η αγορά στη Θεσσαλονίκη. Αν και το κλίμα των Χριστουγέννων ώθησε τους καταναλωτές να επισκεφτούν τα καταστήματα, πολλοί έμειναν να κοιτούν τις βιτρίνες παρά να ψωνίζουν.                                        

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελή Φιλιππίδη, «οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης, παραδοσιακά στην περιοχή της Αριστοτέλους όπου υπάρχει ο χριστουγεννιάτικος εορταστικός στολισμός κι έχουμε και το χριστουγεννιάτικο χωριό επάνω ψηλά στην Αριστοτέλους».     

Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές του ιστορικού κέντρου (Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά, Ίωνος  Δραγούμη, Ερμού, Εγνατία) οι καταστηματάρχες δεν ένιωσαν το άνοιγμα της αγοράς, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, «πολλοί δεν είχαν ανοίξει κιόλας».                                             

«Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο επικρατεί αυτή η δυσπραγία δεν περισσεύουν χρήματα στον καταναλωτή. Θα πρέπει να πέσει χρήμα στον καταναλωτή για να μπορέσει να περάσει και στην αγορά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Ελπίδα ανάσας το δώρο των Χριστουγέννων

Αν και  «οι τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδυσης είναι στο επίπεδο των τιμών του  1995», σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη,  οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης  και στους λογαριασμούς ενέργειας.                                                                                                       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *