Friday , 19 April 2024

Ειδικό εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα από την BioNTech

Ειδικό εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα ετοιμάζει η BioNTech, η εταιρεία από τη Γερμανία που συνεργάστηκε με την Pfizer για την παραγωγή του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου κατά της COVID-19.

“Το εμβόλιο που χρησιμοποιούμε τώρα έχει την αρχική πρωτεΐνη ακίδα και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε αυτό το κομμάτι και να πάρουμε την πρωτεΐνη ακίδα της παραλλαγής δέλτα», δήλωσε σχετικά η Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια και επικεφαλής γιατρός της BioNTech. “Η τεχνολογία mRNA μπορεί να χρησιμεύσει σαν τεχνολογία πλατφόρμας, που σημαίνει ότι αν κάνετε απλώς μια αλλαγή σε μια αλληλουχία του κώδικα, η τεχνολογία είναι τόσο σταθερή ώστε όλα τα υπόλοιπα παραμένουν βασικά τα ίδια. Έτσι, στην φάση της παραγωγής δεν χρειάζεται να αλλάξετε πάρα πολλά πράγματα που θα πρέπει να συζητήσετε με τις ρυθμιστικές αρχές και να αποδείξετε ότι υπάρχει ποιοτικός έλεγχος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αρχική διαδικασία”.

Η παρασκευή κάθε νέας έκδοσης του εμβολίου, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της εταιρείας, Ογκούρ Σαχίν, μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγες εβδομάδες και χρειάζονται συνολικά λιγότερο από 100 ημέρες μαζί με τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές.

Επιπλέον, η BioNTech ξεκινά τώρα και κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κατά της Δέλτα, ώστε να μπορέσει η ίδια και οι ρυθμιστικές αρχές να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *