Tuesday , 16 April 2024

Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες ζητά ο κλάδος της εστίασης – Μείωση τζίρου στη Θεσσαλονίκη

Επιδότηση για τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων και πραγματική γενικότερη επιδότηση στα έξοδα ενέργειας, ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα, ζητά ο κλάδος της εστίασης, όπως τονίζει μιλώντας στο thesseconomy.gr o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Το αίτημα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, όπως επισημαίνει ο γ.γ. της Ένωσης, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αποδεκτό, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου να επιβιώσουν στην ενεργειακή “καταιγίδα” του ερχόμενου χειμώνα. Γενικότερα, δε, όπως προσθέτει, πρέπει να δοθούν στην εστίαση ουσιαστικές-πραγματικές επιδοτήσεις ως προς το κόστος ενέργειας και να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο με την επιδότηση 50% επί του επιπλέον κόστους, που είχε ως αποτέλεσμα την επιδότηση μόνο το πολύ 70 ευρώ ανά 1.000 ευρώ λογαριασμών, διαφορετικά έρχονται απανωτά λουκέτα.

Σύμφωνα με τον κ.Επιτροπίδη, επίσης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη βιώνει το φετινό φθινόπωρο μείωση τζίρου της τάξης του 30%, λόγω της οικονομικής δυσκολίας των καταναλωτών να ξοδέψουν χρήματα για διασκέδαση, ποτό και φαγητό έξω, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και κύματος ακρίβειας στην ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Όπως μάλιστα επισημαίνει χαρακτηριστικά, το “take away” που καθιερώθηκε στην περίοδο των lockdowns και των μέτρων για την πανδημία έχει “ριζώσει” ως συνήθεια στους καταναλωτές, μεγάλο μέρος των οποίων προτιμούν λόγω του χαμηλότερου κόστους να πάρουν καφέ στο χέρι και να καθήσουν σε πλατείες και πάρκα.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *