Saturday , 20 April 2024

Θεοφάνια 2023: Πού παρίστανται οι πολιτικοί για τον καθαγιασμό των υδάτων

Ανήμερα των Θεοφανίων σήμερα και η πολιτική ηγεσία γιορτάζει τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδος.
Τη Λήμνο επέλεξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου όπου θα παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε βρεθεί πέρσι για τα Θεοφάνια στη Γαύδο.
Φέτος στην ακριτική Γαύδο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την πρώτη παρουσία πρωθυπουργού στο νησί μετά από 26 χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Γαύδο με ελικόπτερο από την 115 Πτέρυγα Μάχης, προκειμένου να είναι στο νησί περίπου στις 11, όταν και αναμένεται να δέσει και το πλοίο της γραμμής, με βουλευτές, κομματικά στελέχη και εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και της τοπικής εκκλησίας. Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο της Γαύδου, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια.
Στις 11 σήμερα το πρωί στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για τον εορτασμό των Θεοφανίων
Στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και εν συνεχεία, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο θα παραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *