Friday , 29 March 2024

Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία

Παράταση έως και τις 10 Μαΐου 2020 της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, θα προβλέπει νέα ΚΥΑ που δημοσιευθεί  εντός της ημέρας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Η παράταση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια να μην ξανανοίξουν τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τέτοια εισήγηση. Όπως είπε, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι καθώς είναι οι καμπύλες της πανδημίας στη χώρα είναι καλές, αλλά είναι αναγκαία η υποδειγματική συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων κατά τον μήνα Απρίλιο.

Όπως έγινε γνωστό χθες από το υπουργείο από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020) δεν θα παρέχεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, υπενθυμίζεται πως το υπουργείο ανακοίνωσε χτες τον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *