Friday , 29 March 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιοδεία στο Βόρειο Έβρο – Στην Αλεξανδρούπολη για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και από εκεί με ελικόπτερο έφτασε στην Ορεστιάδα όπου τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Η περιοδεία του πρωθυπουργού στο Βόρειο Έβρο άρχισε στις 10.00 το πρωί από την πλατεία της Ορεστιάδας και το κεντρικό καφέ που θεωρεί ότι του έφερε γούρι όταν ξεκίνησε τον αγώνα του για πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά και το 2019 που εξελέγη πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στο Διδυμότειχο για να επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης και θα κάνει βόλτα σε κεντρικό δρόμο για να μιλήσει με τον κόσμο.
Από εκεί θα μεταβεί στο Σουφλί για να εγκαινιάσει την έναρξη κατασκευής του νέου φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου. Ο κ.Μητσοτάκης, που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου όπως ανακοίνωσε ο ίδιος επίσημα, επιθυμεί με την παρουσία του στην περιοχή να προσδώσει ιδιαίτερη σημασία στην επέκταση του φράχτη και κυρίως να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι με την κατασκευή των νέων τμημάτων του αποτρεπτικού φράχτη η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τα δικά της σύνορα που είναι παράλληλα και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τους δείξει ότι είναι λάθος τους που δεν δέχονται να χρηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο έργο.

Στην Αλεξανδρούπολη
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου. «Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές», τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη επίσκεψή του στον Γέρακα, θυμίζοντας παράλληλα με αυτή την ευκαιρία, «ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει, παρά την προσπάθεια υπονόμευσης», όπως είπε, «του συγκεκριμένου έργου από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *