Saturday , 20 April 2024

Με “click inside” από αύριο το λιανεμπόριο στη Θεσ/νίκη – ΕΣΘ: “Κερδίσαμε μια μάχη”- “Πράσινο φως” και για εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Με click inside ανοίγει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Κυβέρνηση και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις του προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα της αγοράς της πόλης εισακούστηκαν.

Αναλυτικότερα, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και επίσης, από αύριο στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.

Ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην πρόσοψη του καταστήματος, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός (1) ατόμου ανά 100 τ.μ. για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501τ.μ.

Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία, είναι 2 μέτρα.

“Τώρα που το λιανεμπόριο αρχίζει πάλι να λειτουργεί, είναι πολύ σημαντικό τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να τηρήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού), ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Θα πρέπει να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι, όταν είμαστε πολύ προσεκτικοί και σεβόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κλάδος του λιανεμπορίου που τόσο έχει πληγεί, μπορεί να αποτελέσει σανίδα κοινωνικής εκτόνωσης, χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση την οποία θα λάβετε μόλις δημοσιευτεί. Η  επαναλειτουργία της αγοράς αποτελεί ανάσα σωτηρίας και ελπίδα για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο αγώνας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται.

Κερδίσαμε μια μάχη.

Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά αν είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι”, τονίζει η διοίκηση του ΕΣΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *