Friday , 29 March 2024

Μητσοτάκης: Ολοκληρωμένο σχέδιο 30 έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με περισσότερα από 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων που είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, ενόψει της 86ης ΔΕΘ.

Τονίζοντας “την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα σχέδιο έργων που όμοιό του δεν έχει ποτέ γνωρίσει η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν, ώστε το 2030 η Θεσσαλονίκη πραγματικά να είναι η πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, στους φοιτητές της, στους επενδυτές που θα έρθουν να επενδύσουν”, ο κ.Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες: στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά τη Θεσσαλονίκη πολιτιστικά αθλητικά και δίνουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Το σχέδιο έχει τυπωθεί σε ένα τεύχος που φέρει στο εξώφυλλο τον αριθμό “30” και θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υφυπουργείου και θα μπορεί να το δει ο κάθε πολίτης.

“Ο στόχος του σχεδίου είναι διπλός. Πρώτον, βγάζει την πόλη προς τα έξω, στη νέα εποχή και της δίνει μία δυναμική πρωτόγνωρη, μέσα από μία, για πρώτη φορά, ολιστική πολεοδομική, χωροταξική προσέγγιση. Και το δεύτερο, κάνει τις κινήσεις εκείνες προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, αν σκεφθεί κανείς έργα όπως το ογκολογικό νοσοκομείο, το παιδιατρικό και η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά”, δήλωσε σχετικά από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *