Friday , 29 March 2024

Μυλόπουλος: ” Ο Ταχιάος λέει ψέματα, έχει άγνοια για το έργο του μετρό”

« Η αυλαία που άνοιξε τη δεύτερη φάση ήταν η άφιξη του πρώτου συρμού, του πρώτου από τους 18 συνολικά συρμούς του μετρό. Ο συρμός κατέβηκε από τους τράκτορες και τοποθετήθηκε στις ράγες και σημερα πρόκειται να ξεκινήσει η συναρμολόγηση τους ώστε αφού συναρμολογηθεί να ξεκινήσουν οι δοκιμές», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος στοradio North 98.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο με αφορμή την χθεσινή του δήλωση στο radio North 98  ο οποίος είπε “καμαρώνουν ότι ο συρμός θα μπει στις ράγες ενώ είναι ψέμα. Θα μπει σε προσωρινές ράγες γιατί ράγες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν” υπογραμμίζοντας ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό πως ο κύριος Ταχιάος « λέει ψέματα. Έχει άγνοια. Δεν ξέρω ποιοι τον συμβουλεύουν. Το να αμφισβητεί την πραγματικότητα είναι αυτόπου τον χαρακτηρίζει.. Αν την προσπάθεια που κάνει ο κ. Ταχιάος και οι υπόλοιποι της ίδιας πολιτικής παράταξης  την έκαναν όταν έπρεπε, σήμερα θα είχαμε μετρό. Το ότι δεν έχουμε μετρό σήμερα το οφείλουμε σε αυτούς ».

Όσον αφορά την επέκταση του μετρό στην δυτική πλευρά της πόλης ο κ. Μυλόπουλος γνωστοποίησε “έχουμε σχεδιάσει ήδη μια γραμμή κυκλική 11 χιλομέτρων. Στην γραμμή αυτή έχουν χωροθετηθεί 11 σταθμοί, οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί με τους τοπικούς φορείς και τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή ξεκινάμε τις οριστικές μελέτες  ώστε το 2020 με 2021 να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε ώριμες μελέτες και να χρηματοδοτηθούμε από το ΕΣΠΑ 2021-2027”.

Για τον σταθμό Βενιζέλου και το γεγονός πως κάποιοι χαρακτηρίζουν «ακρωτηριασμένο» το μετρό καθώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του χωρίς αυτόν τον βασικό σταθμό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό απάντησε « δεν μπορώ να σχολιάζω ανοησίες του καθενός. Ορισμένοι κάνουν σαν τον πατροκτόνο που έχει σκοτώσει τον πατέρα του και μετά πηγαίνει  στο δικαστήριο και κλαίει επικαλούμενος την ορφάνια του. Αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι μεχρι το 2016 δεν είχε γίνει τίποτα στη Βενιζέλου κατηγορούν σήμερα ότι η Βενιζέλου δεν είναι έτοιμη. Πώς να είναι έτοιμη όταν μέχρι το 2016 εμείς μπήκαμε μέσα και είδαμε την ίδια εικόνα που έβλεπε  ο Μεγάλος Κωνσταντίνος τον 3οκαΙ 4Ο αιώνα μετά Χριστόν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *