Saturday , 20 April 2024

Νέα τηλεφωνική απάτη υπόσχεται πλούσια δώρα σε χρήστες κινητής τηλεφωνίας, χρεώνοντας 25 ευρώ(!) την κλήση

Θραύση κάνει, το τελευταίο διάστημα, τηλεφωνική απάτη που υπόσχεται από δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ μέχρι και ταξίδια στο εξωτερικό σε ανυποψίαστα θύματα.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η «προσέγγιση» των υποψήφιων πελατών γίνεται με μια κλήση που δέχονται στο κινητό τους τηλέφωνο από δεκαψήφιο αριθμό, με τα τρία πρώτα ψηφία να είναι τα 212.

Ακολούθως, η τηλεφωνήτρια ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι έχει κερδίσει μια δωροεπιταγή των 860 ευρώ από αλυσίδα σούπερ μάρκετ και μια σειρά από άλλα δώρα, τα οποία για να ενημερωθεί θα πρέπει να καλέσει σε ένα άλλο δεκαψήφιο αριθμό.

«Μου είπαν να καλέσω στον αριθμό 9019015954, όπου η χρέωση ήταν 4,17 ευρώ το λεπτό. Μετά από δύο λεπτά αναμονής, συνομίλησα με μια υπάλληλο, η οποία αφού ζήτησε να της πω το ονοματεπώνυμο μου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, με ενημέρωνε επί πέντε λεπτά για τα δώρα που μπορούσα να διεκδικήσω», δήλωσε καταγγέλλων, ο οποίος διέκοψε την συνομιλία όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο να περιμένει και άλλα λεπτά μέχρι να…ενημερωθεί πλήρως.

«Επικίνδυνος…Απάτη απάτη…Πήραν και εμένα τηλέφωνο, με δόλωμα ότι κέρδισα λέει 850 ευρώ σε κάτι δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ. Φυσικά, δεν το έφαγα, έψαξα και είδα ότι είναι απάτη χρεώσεις», γράφει πολίτης.   

Να σημειωθεί ότι υπάρχει σελίδα στο διαδίκτυο (www.white-pages.gr) όπου φιλοξενούνται καταγγελίες και παράπονα καταναλωτών για την δράση των επιτήδειων.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *